Wednesday, August 05, 2009

LAWATAN ZIARAH

Bismillah....
Assalamualaikum W.t.W

Pada 5 Ogos 2009 bersamaan 14 Shaaban 1430, Saudari Suriani Bt Ding telah melawat 3 orang sahabat kita yang sedang sakit di PPUKM dan seorang lagi di Hospital Kuala Lumpur.Lawatan yang bermula pada pukul 11.00 pagi ini, telah di mulai dengan melawat Saudara John Liew dari kolej Keris Mas, yang patah tangan kanan akibat daripada kemalangan basikal. Beliau yang dimasukkan ke PPUKM semalam telah segera menjalani pembedahan dengan memasukkan besi di tangan dan kini di tempatkan di Wad Trauma 4G. Turut sama di tempatkan di wad ini adalah Saudara Muhd Salahuddin Abu Kassim Junaidi FSKB/3 yang kemalangan semasa dalam perjalanan untuk praktikal di PPUKM 3 hari lepas. Beliau telah mengalami kecederaan di jari tangan kiri.

Selapas itu, saudari Suriani bersama Pn Ruslinah dari UKP telah melawat Saudari Norizan Mohamed FSSK/4 di wad 6G. Penyakit beliau belum lagi dapat dipastikan, dan masih menunggu hasil laporan darah yang akan di hantar ke Australia dalam masa yang terdekat ini.

Selepas meluangkan masa selama hampir sejam bersama Norizan, Saudari Suriani telah bergerak menuju ke Hospital Kuala Lumpur untuk melawat Saudari Siti Noraini Abidin FPI/3. Ini juga merupakan lawatan kedua Saudari Suriani, yang mana lawatan pertama adalah pada semester lepas. Difahamkan Saudari Noraini telah menerima 3 pek darah, dan rawatan lanjut masih lagi lakukan oleh doktor.

Marilah kita bersama-sama mendoakan akan kesejahteraan dan kesihatan yang baik kepada sahabat-sahabat kita. Semoga mereka sentiasa sabar dan tabah dalam mengahadapi dugaan ini. Insyaallah...


Tinta hati admin : Musibah itu hanya satu bala, tetapi jika orangnya mengeluh akan menjadi dua bala. Yang satu adalah bala musibah dan yang keduanya hilangnya pahala musibah itu. Abdullah Bin Almubarak

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.